Aktivera din inre Medicine Woman

Your cart

Your cart is empty

29. Tips för att hålla en hög vibration i vinter

29. Tips för att hålla en hög vibration i vinter

 Morgonvatten
Börja dagen med Morgonvatten. Du pressar saften ur en ekologisk citron som du häller i en kopp. Fyll på med hett vatten och lite sötning av lönnsirap eller agave om du vill. Blås in din intention för dagen eller en tacksamhet för det som du redan har. Tex "Idag ska jag bjuda in mer balans och lugn. Tack för all glädje och kärlek som redan finns omkring mig."

Du kan också tacka Moder Jord för hennes healing i form av vattnet och citronen.
Tex "Tack för att min kropp får ta emot denna healing och rena allt det som inte servar den. Tack Moder Jord för dina helande gåvor."

Morgon check in 
Efter ditt morgonvatten kan du ta en check in med din fysiska kropp. Vad pågår i kroppen idag? Känn vad den vill tala om för dig. Om det är någon stelhet eller stagnation kan du be kroppen om en rörelse eller stretch. Lita på din kropp och att den vet precis vad den behöver. Sist kan du lyssna in hjärtat och fråga vad ditt inre behöver just denna dag. 

Frukost - Super Smoothie
En Super Smoothie efter ditt Morgonvatten och in check är ett utmärkt sätt att få i dig bra näring. Ta i dina favorit superfoods i denna bas som Annika visar.


1 mogen banan
2 dl fryst mango
4 dl havremjölk
1 msk raw kakao
2 tsk macapulver eller någon annan superfood du dras till just nu
1 msk skalade hampafrön
1 tsk virgine kokosolja (med smak)
agave eller lönnsirap efter smak

Mixa allt ordentligt i en blender eller med en stavmixer.

Lunch - Grön Smoothie
½ avocado
½ mogen banan
1 dl fryst mango
1 näve spenatblad
10 färska myntablad
½ tsk spirulina eller vetegräspulver
3 dl havremjölk
sötning med agave efter behov

Mixa allt ordentligt i en blender eller med en stavmixer.
Om du upplever den för tjock kan du alltid ta lite mer mjölk. 

Superfoodlatte
Att göra en superfoodlatte är det ultimata sättet att fylla på med ny energi på eftermiddagen. Sofie älskar att göra en Matchalatte eller en superfoodlatte från One Love Generation. Häll i pulvret i en kopp, skumma havremjölk och häll i koppen. Vispa så att det inte blir några klumpar. Om du vill kan du tillsätta en skvätt sötning, tex agavesirap. Boosta med en droppe pepparmyntsolja.

Andningsövning
Häll en droppe pepparmyntsolja i handflatan, gnugga och andas in tre djupa andetag in genom näsan och ut genom munnen. Andas djupt ner i magen och dra ditt fokus till andetaget. Smörj in oljan från handflatorna på Tredje Ögat, tinningarna och bak i nacken för att lyfta energin.

Promenad
Ta en promenad hem från jobbet (eller någon gång under dagen) för att få in rörelse under dagen, landa tillbaka ner in i kroppen och släppa dagen som varit. Gå förbi en park, skog eller ett träd som du kan connecta med. Ta support av trädet för att grunda ner dig, släppa taget eller ge en blessing. Om det tex regnar eller blåser kan du ta hjälp av regnet eller vinden för att rena din energi. 

Middag - Morotssoppa
500 g morötter
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
Chiliflakes efter smak
5 cm färsk ingefära
2 dl torkade röda linser
1 burk kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk kanel
3 droppar apelsin eterisk olja 
Salt och peppar 
Ev vatten att spä ut soppan till önskad konsistens

Gör så här:
1. Hacka morötterna i bitar och koka tills de blivit mjuka. Ta fram en till kastrull och koka linserna tills de blivit mjuka.

2. Hacka rödlök och vitlök och stek i olja. Riv ingefäran och tillsätt chiliflakes efter egen smak.

3. När allt är färdigt häller du av vattnet från morötterna och häller i linserna och det du stekte i samma kastrull som morötterna. Tillsätt resterande ingredienser.

4. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt vatten vid behov för att få önskad konsistens.

5. Toppa soppan med frön och servera med gott bröd och pålägg. Innan du äter kan du blåsa in en intention i maten för att öppna upp och ta emot all näring och bli mer närvarande när du äter.

Gör något vibrationshöjande
Ta en stund till att göra något för DIG. Känn in vad du behöver just idag för att höja din vibration. Det kan tex vara att göra något kreativt, att göra din hudvårdsrutin, träffa en vän, läsa en bok eller lyssna på härlig musik. 

Kvällsritual
Koka en kopp lugnande te och gör dig redo för din kvällsritual. Droppa någon droppe lavendelolja på dina handleder och andas in för att få lugn och landa här och nu. Skriv ner några saker du känner dig tacksam för från dagen som varit, tex något som har hänt eller något du är stolt över att du gjort. Lägg händerna på hjärtat och ta in tacksamhetsenergin in i hjärtat och in i natten.

Hoppas att du har fått några härliga tips som du själv kan använda i din vardag för att höja energin!
Previous post
Next post