Aktivera din inre Medicine Woman

Your cart

Your cart is empty

Naturen in i vardagen med eteriska oljor

Naturen in i vardagen med eteriska oljor

I poddavsnitt 28 av Medicine Woman Podcast gästas vi av MW's oljeexpert Annika Larsen. Här berättar Annika vad eteriska oljor är, hur man använder dem och tipsar om fem eteriska oljor alla borde ha hemma.

Om Annika Larsen

Annika Larsen är holistisk coach, mamma till fyra och en Medicine Woman i hjärtat. Hon har använt sig av eteriska oljor och jobbat med dem i snart tre år. För Annika är oljorna den ultimata formen är Self Care och lyx i vardagen. De får henne att stanna upp flera gånger om dagen och ta djupa andetag. De finns med i alla hennes rutiner och ritualer och är ett fantastiskt sätt att få in naturen i våra liv, speciellt när vi inte har skogen runt knuten.

Vad är eteriska oljor?

Eteriska oljor är som blodet i växten, de drar till sig insekter för pollinering men skyddar även växten från yttre faktorer som skadedjur, bakterier osv. Man destillerar oljan från träd, bark, blommor, blad, frukt och rötter. 

Hur man odlar plantan och hur man destillerar den har stor betydelse för dess kvalité och hur du kommer märka effekten av oljan. Är växten odlad i sitt naturliga habitat? Plockar man den vid rätt tillfälle? Använder man bekämpningsmedel? Hur ser destilleringsprocessen ut? 

Vi kan använda oljorna som stöttning både känslomässigt, för vår kropp och hud. Det finns massor av studier på eteriska oljor, över 30 000 om du söker på Essential Oil på pubmed.gov.

Oljorna har använts i tusentals år, Jesus fick Frankincense av de tre vise männen i gåva. Man brukar kalla Frank för kungen av oljor och det är en av Annikas favoriter för känslomässigt stöd, i meditation och i min hudvård.

"Det tycker jag är en av de häftigaste sakerna med eteriska oljor, att man kan använda samma olja till så många olika saker."

5 eteriska oljor alla borde ha hemma

Lavendel: Perfekt att ha i din hudvård, i badet för att varva ner efter en stressig dag, i diffusern på kvällen och i rollerblandningar. 

Orange: För happyvibes, på hjärtat för kärlek, på tandborsten för en naturlig tandblekning.

Peppermint: För energiboost, i diffusern eller senttent, i matlagning och bakning. Se till att din olja är godkänt för det då man inte kan ta vilken olja som helst invärtes.

Stress Away: Detta är Annikas favorit när hon behöver extra tålamod - "Som mamma behöver man det rätt ofta, haha!". Men precis som namnet säger behöver vi alla den i samhället vi lever i idag. Perfekt att blanda tillsammans med orange eller lemon.

Frankincense: En droppe på ditt kronchakra varje morgon för att grunda sig och komma i kontakt med sitt inre, i sitt hudserum, i diffuser och roller blandningar. För känslomässig support. 

Vill du lära dig mer om eteriska oljor? Klicka här för att lyssna på avsnitt 28 "Naturen in i vardagen med eteriska oljor" och connecta med Annika på Instagram @holisticmama.se.

Previous post
Next post